Sorbet z citrusů podávaný s campari
30 min.
Ingredience
- 150gramůCukr krupice
- 125mililitrůPomerančová šťáva
- 125mililitrůŠťáva z růžových grepů
- 100mililitrůVíno bílé
- 8centilitrůCampari Orange bitter
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 5lžicVoda pitná
- 0,5kusPomeranče
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
663 mg
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Do hrnku vlijeme vodu a přidáme cukr, svaříme na sirup. K vychladlému sirupu přilijeme grapefruitovou i pomerančovou šťávu, přilijeme víno a Campari.
- 2Ušleháme sníh z bílků, vmícháme ho do vzniklé hmoty. Potom hmotu vložíme do zmrzlinového strojku a mrazíme, občas promícháme.
- 3Před podáváním necháme sorbet mírně rozmrazit. Lžícemi z něj tvoříme noky a servírujeme. Zdobíme nastrouhanou pomerančovou kůrou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.