Sorbet z jablek

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
5 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnku vlijeme vodu a přidáme cukr, svaříme na sirup.
  • 2
    Oloupeme jablka, odstraníme jádřince, pokrájíme na drobné kousky a vložíme do sirupu, ve kterém je rozvaříme. Rozvařená jablka prolisujeme přes síto, přidáme jablečnou šťávu a promícháme.
  • 3
    Ušleháme sníh z bílků, vmícháme ho do vzniklé hmoty, potom hmotu vložíme do zmrzlinového strojku a mrazíme, občas promícháme.
  • 4
    Před podáváním necháme sorbet mírně rozmrazit, lžícemi z něj tvoříme noky a servírujeme. Můžeme také vkládat do vydlabaných jablečných půlek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.