Sorbet z jablek
30 min.
Ingredience
- 120gramůCukr krupice
- 125mililitrůŠťáva jablečná 100%
- 800gramůJablka
- 1kusCitrony
- 4centilitryCalvados
- 1kusVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
5 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Do hrnku vlijeme vodu a přidáme cukr, svaříme na sirup.
- 2Oloupeme jablka, odstraníme jádřince, pokrájíme na drobné kousky a vložíme do sirupu, ve kterém je rozvaříme. Rozvařená jablka prolisujeme přes síto, přidáme jablečnou šťávu a promícháme.
- 3Ušleháme sníh z bílků, vmícháme ho do vzniklé hmoty, potom hmotu vložíme do zmrzlinového strojku a mrazíme, občas promícháme.
- 4Před podáváním necháme sorbet mírně rozmrazit, lžícemi z něj tvoříme noky a servírujeme. Můžeme také vkládat do vydlabaných jablečných půlek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.