Sorbetový punč

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 500mililitrůSirup Monin - grenadina
    • 200mililitrůVíno bílé
    • 30mililitrůCitronová šťáva
    • 40mililitrůPomerančová šťáva
    • 10gramůCitronová kůra
    • 2kusyVaječný bílek slepičí
    • 100gramůCukr moučkový
    • 100mililitrůRum
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
126 mg
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nalijeme sirup, bílé víno, citronovou a pomerančovou šťávu, trochu strouhané citronové kůry, dáme stranou a necháme aspoň deset minut uležet.
  • 2
    Z bílků a cukru vyšleháme sníh a opatrně ho zapracujeme do punče, po kapkách přlijeme rum, promícháme a punč nalijeme do formiček. Formičky necháme zamrazit.
  • 3
    Tento punč můžeme zamrazit jen krátce a občas ho při mražení promíchat, potom ho podáváme jako ledovou tříšť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.