Sorbetový punč
30 min.
Ingredience
- 500mililitrůSirup Monin - grenadina
- 200mililitrůVíno bílé
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 40mililitrůPomerančová šťáva
- 10gramůCitronová kůra
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 100gramůCukr moučkový
- 100mililitrůRum
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
126 mg
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nalijeme sirup, bílé víno, citronovou a pomerančovou šťávu, trochu strouhané citronové kůry, dáme stranou a necháme aspoň deset minut uležet.
- 2Z bílků a cukru vyšleháme sníh a opatrně ho zapracujeme do punče, po kapkách přlijeme rum, promícháme a punč nalijeme do formiček. Formičky necháme zamrazit.
- 3Tento punč můžeme zamrazit jen krátce a občas ho při mražení promíchat, potom ho podáváme jako ledovou tříšť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.