Šosonky
75 min.
Ingredience
- 30gramůCukr krupice
- 60gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 10gramůDroždí
- 1lžičkaCitronová kůra
- 50gramůHrozinky
- 225gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na formičky
- Na krém
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 30gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- Na posypání
- 50gramůMandle plátky
- Na sirup
- 30gramůCukr krupice
- 125mililitrůVoda pitná
- 1lžíceRum
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Formičky na bábovičky vytřeme máslem. Plátky mandlí nasucho opražíme dozlatova.
- 2V míse utřeme rozdrobené droždí s cukrem, přidáme vlažné mléko a trochu mouky. Necháme vzejít kvásek.
- 3Do mísy prosejeme mouku, promícháme se solí, přidáme vzešlý kvásek, ostatní suroviny a tolik mléka, abychom vypracovali nelepivé hladké těsto. Pod utěrkou na teple necháme kynout, během kynutí dvakrát promícháme.
- 4Vykynutým těstem plníme formičky do poloviny a necháme znovu kynout. Poté pečeme v troubě předehřáté na 170 °C, až bábovičky zezlátnou.
- 5V mezičase připravíme sirup svařením vody s cukrem. Po vychladnutí přidáme do sirupu rum.
- 6Horké upečené bábovičky přelijeme sirupem a necháme vychladnout.
- 7Připravíme krém. Smícháme mléko s vanilkovým cukrem, cukrem a maizenou. Za stálého míchání svaříme až do zhoustnutí. Poté necháme za občasného míchání zchladnout a vmícháme žloutky.
- 8Vychladlé bábovičky polijeme zchladlým krémem a sypeme plátky mandlí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.