Šosonky

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formičky na bábovičky vytřeme máslem. Plátky mandlí nasucho opražíme dozlatova.
  • 2
    V míse utřeme rozdrobené droždí s cukrem, přidáme vlažné mléko a trochu mouky. Necháme vzejít kvásek.
  • 3
    Do mísy prosejeme mouku, promícháme se solí, přidáme vzešlý kvásek, ostatní suroviny a tolik mléka, abychom vypracovali nelepivé hladké těsto. Pod utěrkou na teple necháme kynout, během kynutí dvakrát promícháme.
  • 4
    Vykynutým těstem plníme formičky do poloviny a necháme znovu kynout. Poté pečeme v troubě předehřáté na 170 °C, až bábovičky zezlátnou.
  • 5
    V mezičase připravíme sirup svařením vody s cukrem. Po vychladnutí přidáme do sirupu rum.
  • 6
    Horké upečené bábovičky přelijeme sirupem a necháme vychladnout.
  • 7
    Připravíme krém. Smícháme mléko s vanilkovým cukrem, cukrem a maizenou. Za stálého míchání svaříme až do zhoustnutí. Poté necháme za občasného míchání zchladnout a vmícháme žloutky.
  • 8
    Vychladlé bábovičky polijeme zchladlým krémem a sypeme plátky mandlí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.