Soté z letní zeleniny
25 min.
Ingredience
- 225gramůMrkev kořen
- 125gramůFazolové lusky zelené
- 2kusyCuketa
- 6kusůCibulka jarní
- 6kusůŘedkvička
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceOcet vinný
- 4lžíceVíno bílé
- 1lžičkaCukr moučkový
- 1lžíceEstragon
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
16 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Podélně na poloviny rozkrojíme mrkve, na kolečka nakrájíme cukety a fazolky a jarní cibulky a ředkvičky překrojíme na poloviny.
- 2Máslo rozehřejeme ve woku, přidáme všechnu zeleninu a smažíme, dokud není křehká, ale stále křupavá.
- 3Zahřejeme v hrnci olivový olej, bílé víno, vinný ocet a cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Sundáme z ohně a přidáme nasekaný estragon.
- 4Zeleninu přelijeme zálivkou, promícháme a přemístíme na ohřátou servírovací mísu.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.