Sousedské koblihy
30 min.
Ingredience
- 600gramůMouka polohrubá
- 3gramyCukr moučkový
- 100gramůMáslo
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusVanilkový cukr
- 40gramůDroždí
- 300mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 2lžíceRum
- 10lžicDžem jahodový
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 200mililitrůOlej rostlinný
- Na posypání
- 3lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1408 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
64 g
Sacharidy
179 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Odlijeme polovinu uvedeného množství mléka, dáme do něj lžíci cukru, lžíci mouky a rozdrobené droždí - necháme vzejít kvásek. Zbylý cukr, vanilkový cukr utřeme se změklým máslem a všemi žloutky do pěny, přidáme kvásek a po částech střídavě vmícháme mouku a tuhý sníh z bílků.
- 2Vypracujeme vláčné těsto a necháme je pod utěrkou asi 45 minut kynout. Pak je na pomoučněném vále rozválíme na plát vysoký asi 0,5 cm a z něj vykrájíme tvořítkem kolečka. Na polovinu z nich dáme po lžičce džemu, přikryjeme zbylými kolečky, okraje každé koblihy důkladně smáčkneme a zvonu skrojíme tvořítkem.
- 3Koblihy necháme asi 10 kynout, obrátíme je spodní stranou nahoru a necháme znovu 10 minut kynout. Pak je vyšší vrstvě oleje osmažíme z obou stran dozlatova.
- 4Koblihy osmažíme a pak je na chvíli položíme na papír, aby se zbavily přebytečného oleje. Osmažené koblihy pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.