Špagetové dortíčky
40 min.
Ingredience
- 500gramůRybíz červený
- 150mililitrůDžus jablečný
- 2lžíceMed včelí
- 2kusyCukr vanilka
- 2lžíceCukr moučkový
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 125gramůMáslo jihočeské
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Rybíz omyjeme a otrháme ze stonků. V hrnci přivedeme k varu jablečnou šťávu s tukem a medem. Směs vlijeme do misky s moukou a pomocí lžíce rychle vypracujeme pevné těsto.
- 2Porci těsta dáme do lisu na brambory a vytlačíme porci špaget přímo na plech vyložený pečícím papírem do tvaru hnízda. Uprostřed hnízda můžeme z několika špaget vytvořit dno. Takto vytvoříme 8 dortíčků. Těsto vždy zakryjeme, aby nám nevychladlo a nevysušilo se.
- 3Na dno hnízda dáme ovoce. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Hotové necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem s vanilkou.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.