Špagety amatriciana

37 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
16 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na tenké proužky, cibuli na jemno. Rajčata ponoříme na 10 sekund do vroucí vody, přendáme do studené vody, kde je necháme zchladit, oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme střed s jádry. Dužinu a jádra přecedíme přes cedník, šťávu si uchováme. Rajčata nahrubo pokrájíme a dáme zatím stranou.
  • 2
    Z čili papričky odřízneme stopku, podélně rozpůlíme, vyndáme semínka a krájíme na tenké malé kostičky.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a slaninu, restujeme asi 5 minut na střední teplotě, až je cibule zesklovatělá. Odlijeme přebytečný tuk, přidáme rajčata, papričku a dobře zamícháme. Vaříme nepřikryté na mírném ohni 5 minut.
  • 4
    Ve vroucí osolené vodě se lžící oleje uvaříme špagety. Necháme okapat, propláchneme vlažnou vodou a znovu necháme okapat. Nandáme na talíř polijeme omáčkou a pokud chceme, posypeme je strouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.