Špagety zapékané s celerovou směsí

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 400gramůŠpagety
    • 4litryVoda pitná
    • 2lžičkySůl
    • 150gramůCeler bulvový
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 100gramůSalám měkký
    • 50mililitrůOlej rostlinný
    • 100gramůSýr Eidam cihla 40%
    • 1lžícePetržel
    • 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
25 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
915 mg
Cukr
686 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na části oleje zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli. Zasypeme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme mlékem. Za stálého míchání chvíli povaříme a potom přidáme část nastrouhaného sýru, na nudličky nakrájený celer, nadrobno nakrájený salám a nasekanou petrželku. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 2
    Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a omastíme trochou oleje. 1/3 špaget rozložíme na dno olejem vymazané remosky a pokryjeme polovinou připravené celerové směsi. Dáme další díl špaget, zbylou směs a na povrch rozložíme zbylé špagety. Posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.