Špagety zapékané s celerovou směsí
50 min.
Ingredience
- 400gramůŠpagety
- 4litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 150gramůCeler bulvový
- 250mililitrůMléko polotučné
- 100gramůSalám měkký
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžícePetržel
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
25 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
915 mg
Cukr
686 mg
Postup přípravy
- 1Na části oleje zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli. Zasypeme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme mlékem. Za stálého míchání chvíli povaříme a potom přidáme část nastrouhaného sýru, na nudličky nakrájený celer, nadrobno nakrájený salám a nasekanou petrželku. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 2Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a omastíme trochou oleje. 1/3 špaget rozložíme na dno olejem vymazané remosky a pokryjeme polovinou připravené celerové směsi. Dáme další díl špaget, zbylou směs a na povrch rozložíme zbylé špagety. Posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.