Špaldové sušenky s lněným semínkem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme hladkou mouku, kypřící prášek, 20g mletého a 20g celého lněného semínka.
  • 2
    V sójovém mléce rozmícháme med, přilijeme olej a vlijeme do mísy. Vypracujeme těsto, které necháme odležet.
  • 3
    Z mísy těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozválíme na větší placku. Vykrajovacími formičkami na cukroví vytváříme různé tvary těsta. Jednotlivé kousky skládáme na vymazaný plech.
  • 4
    Pečeme v troubě při střední teplotě asi 20 minut.
  • 5
    Hotové cukroví z plechu vysypeme na novinový papír a necháme vychladnout.
  • 6
    Podáváme jen tak, posypané moučkovým cukrem nebo zdobené čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.