Špaldovo - datlové hvězdičky v čokoládové polevě
35 min.
Ingredience
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSkořice mletá
- 100gramůOřechy lískové
- 150gramůDatle
- 200gramůPoleva čokoládová
- 300gramůMouka pšeničná celozrnná
- 100gramůSirup datlový
- 180gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
25 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Všechny suroviny zpracujeme na hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme přes noc odpočinout v chladu.
- 2Vyválíme plát a vykrájíme hvězdičky.
- 3Přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 170°C. Vytáhneme ještě měkké, po vychladnutí ztuhnou.
- 4Poléváme rozpuštěnou polevou a zdobíme lískovým oříškem.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.