Španělská hnědá omáčka
140 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1litrHovězí vývar základní
- 60gramůSádlo škvařené
- 50gramůKarotka
- 10gramůTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 50gramůCibule
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
26 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme tmavou jíšku.
- 2Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a dobře promícháme. Jíšku je nutno stále vařečkou promíchávat, aby se nepřipalovala. Na mírném ohni smažíme mouku na másle tak dlouho, až má středně hnědou barvu. Přilijeme hovězí vývar, rozmícháme a odstavíme.
- 3Na jiné pánvi rozpustíme sádlo a přidáme pokrájenou karotku s cibulí. Okořeníme tymiánem, bobkovým listem a petrželkou. Krátce orestujeme a přidáme k naředěné jíšce. Přivedeme k varu a vaříme 2 hodiny.
- 4Z hotové omáčky vyjmeme bobkový list a omáčku důkladně rozmixujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.