Španělské smetanové pusinky

40 min.
Španělsko

Ingredience

    • 3lžíceCukr krupice
    • 1lžičkaTresť vanilková
    • 4kusyVaječný bílek slepičí
    • 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 175mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
788 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanu ušleháme s cukrem a vanilkovou trestí. Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka spojíme se smetanou. Postupně přisypáváme mouku a vmícháme ji do směsi.
  • 2
    Cukrářským sáčkem na máslem vymazaný plech nastříkáme asi 1 cm široké proužky těsta dál od sebe.
  • 3
    Vložíme do trouby vyhřáté na 190 stupňů Celsia a pečeme 10-12 minut dozlatova. Střed cukroví má zůstat trochu měkký.
  • 4
    Po upečení necháme pusinky na plechu chvíli vychladnout a potom je sejmeme a necháme zcela vychladnout na mřížce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.