Španělské smetanové pusinky
40 min.
Ingredience
- 3lžíceCukr krupice
- 1lžičkaTresť vanilková
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 175mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
788 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Smetanu ušleháme s cukrem a vanilkovou trestí. Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka spojíme se smetanou. Postupně přisypáváme mouku a vmícháme ji do směsi.
- 2Cukrářským sáčkem na máslem vymazaný plech nastříkáme asi 1 cm široké proužky těsta dál od sebe.
- 3Vložíme do trouby vyhřáté na 190 stupňů Celsia a pečeme 10-12 minut dozlatova. Střed cukroví má zůstat trochu měkký.
- 4Po upečení necháme pusinky na plechu chvíli vychladnout a potom je sejmeme a necháme zcela vychladnout na mřížce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.