Spatzle

30 min.
Německo

Ingredience

    • 350gramůMouka pšeničná hrubá
    • 3kusyVejce slepičí
    • 1,5litryVoda pitná
    • 1lžíceMáslo
    • 1špetkaSůl
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
751 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
11 g
Sacharidy
132 g
Vláknina
4 g
Cukr
670 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Prosetou mouku smícháme s vejci, vodou (podle potřeby) a solí a vypracujeme tužší, ale dostatečně vláčné těsto.
  • 2
    Na okraj hrnce s vařící osolenou vodou položíme prkénko s těstem, nožem z něj ukrajujeme malé kousky a vhazujeme je přímo do vody.
  • 3
    Těstoviny necháme přejít varem, a jakmile vyplavou na hladinu, scedíme je, necháme okapat a promícháme s kouskem másla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.