Spatzle
30 min.
Ingredience
- 350gramůMouka pšeničná hrubá
- 3kusyVejce slepičí
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžíceMáslo
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
751 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
11 g
Sacharidy
132 g
Vláknina
4 g
Cukr
670 mg
Postup přípravy
- 1Prosetou mouku smícháme s vejci, vodou (podle potřeby) a solí a vypracujeme tužší, ale dostatečně vláčné těsto.
- 2Na okraj hrnce s vařící osolenou vodou položíme prkénko s těstem, nožem z něj ukrajujeme malé kousky a vhazujeme je přímo do vody.
- 3Těstoviny necháme přejít varem, a jakmile vyplavou na hladinu, scedíme je, necháme okapat a promícháme s kouskem másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.