Špekové knedlíky vařené v hrníčku
50 min.
Ingredience
- 1hrnekMouka pšeničná hrubá
- 50gramůSlanina vepřová
- 200gramůUzené maso vařené
- 2kusyVejce slepičí
- 1hrnekMléko polotučné
- 3kusyŽemle tuková
- 50gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
793 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
51 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
1 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Mouku, mléko a žloutky utřeme, přidáme na kostičky nasekané maso a osmaženou, na kostičky nakrájenou žemli. Vmícháme pevný sníh ušlehaný ze dvou bílků a dobře promísíme.
- 2Těsto plníme do máslem vymazaných čtvrtlitrových hrnečků - jen do tří čtvrtin.
- 3Knedlíky vaříme ve vodní lázni 25 minut od bodu varu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.