Špenátové těstoviny s mátou
20 min.
Ingredience
- 500gramůŠpagety
- 1,5litryVoda pitná
- Mátová omáčka
- 1hrnekŠpenát listový čerstvý
- 2lžíceMáta
- 120mililitrůJogurt bílý
- 250gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
13 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
1 g
Cukr
613 mg
Postup přípravy
- 1Dáme si do hrnce vodu přivedeme jí k varu a vložíme do hrnce špagety a vaříme dokud nejsou špagety měkké, když jsou už uvařené scedíme je do síta a propláchneme je pod studenou vodou.
- 2Ve stejném hrnci ve kterém jsme vařili špagety dáme čerstvý nakrájený omytý špenát,nasekanou mátu, bílý jogurt a na mírném plameni necháme asi 1 až 2 minuty prohřát, poté přimícháme špagety a vše promícháme a znovu na mírném plameni prohřejeme dokud nejsou špagety horké. Ihned pak podáváme a povrch špaget nasypeme nastrouhaný sýr parmezán.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.