Spirálky z čokolády a ořechů
55 min.
Ingredience
- 4šálkyMouka polohrubá
- 7lžicMáslo čerstvé
- 3lžíceSirup javorový
- 0,25šálekCukr krupice
- 1šálekOvesné vločky
- 4lžíceMléko polotučné
- 2gramyDroždí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 0,75šálekOřechy vlašské
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5šálekVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
29 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Připravíme hlubokou formu na dort, kterou vymažeme tukem. V míse rozmícháme 4 lžíce másla, mouku a skořici. Do vzniklé směsi vmícháme droždí a 1/4 cukru. V jiné míse promícháme žloutky, vodu a mléko. Vzniklou hmotu přidáme k již připravené směsi. Důkladně promícháme. Těsto rozválíme do obdélníku, pomažeme zbylým rozpuštěným máslem a rovnoměrně posypeme zbylým cukrem, ovesnými vločkami a ořechy. Nakonec těsto zabalíme, podobně jako roládu a krájíme na stejně silné plátky, asi 1 cm silné.
- 2Vezmeme předem připravenou dortovou formu a nakrájené těsto vkládáme do formy, těsně vedle sebe. Takto ve formě necháme odpočinout cca 1,5 hodiny. Předehřejeme troubu na 220°C a pečeme 35 minut dozlatova. Po upečení necháme spirálky vychladnout.
- 3Servírujeme pokapané javorovým sirupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.