Špízová bašta
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 6kusůŽampiony čerstvé
- 1špetkaKoření grilovací
- 20dekagramůSlanina vepřová
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 0,5kilogramVepřové maso tučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
54 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kostky.
- 2Na plátky nakrájíme špek, papriku, cibuli a na proužky žampiony.
- 3Kousky masa a zeleniny postupně napichujeme na jehlu.
- 4Hotové špízy posypeme kořením a dáme péct na gril nebo do trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 9. 1. 2016
Špízová bašta
Výborné a šťavnaté. Zavonělo po žampionech. Maso jsem nejdříve opekla zvlášť na pánvi a potom napichovala na špejli.