Srdíčka plněná krémem a marcipánem
55 min.
Ingredience
- Krém
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 1kusPudinkový prášek - vanilkový
- 130gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceCukr moučkový
- Na plnění
- 100gramůMarcipánová hmota surová
- Těsto
- 4kusyVejce slepičí
- 4lžíceOlej rostlinný
- 160gramůCukr krupice
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaCitronová kůra
- 160gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
557 mg
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 170°C.
- 2Bílky šleháme se špetkou soli a když začnou houstnout, přisypáváme cukr. Šleháme na pevný sníh, do kterého zašleháme žloutky a olej. Nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou se skořicí a citronovou kůrou.
- 3Těsto rozhrneme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě 15-20 minut.
- 4Z upečeného, vychladlého piškotu vykrajujeme srdíčka.
- 5Marcipán rozválíme na plát silný 2-3mm. Vykrájíme stejná srdíčka, ale poloviční množství než u piškotových srdíček.
- 6Spodní část upečených srdíček potřeme krémem, na něj položíme marcipánové srdíčko, naneseme tenkou vrstvu krému a přiklopíme upečeným srdíčkem.
- 7Příprava krému: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout za občasného míchání.
- 8Do vychladlého pudinku zašleháme máslo ve stejné teplotě, jinak se krém srazí. Během šlehání přidáváme do krému moučkový cukr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.