Srdíčka s mandlemi
45 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 2lžíceMarmeláda meruňková
- 30plátkůMandle plátky
- Těsto
- 125gramůMandle mleté
- 100gramůCukr třtinový
- 1kusCukr vanilka
- 1lžičkaSkořice mletá
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
20 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Na pracovní ploše smícháme hladkou mouku s mletými mandlemi, třtinovým cukrem, vanilkovým cukrem, skořicí, nakrájeným studeným máslem a se žloutkem. Rychle vypracujeme hladké těsto, které vytvarujeme do koule a zabalené ve fólii necháme 1 hodinu v chladu odpočinout.
- 2Těsto rozválíme na plát silný asi 3mm. Vykrájíme z něj srdíčka, která urovnáme na plech vyložený pečicím papírem.
- 3Meruňkovou marmeládu rozehřejeme, umícháme a lehce natřeme na srdíčka. Posypeme plátky mandlí. Před pečením necháme chvíli v chladu.
- 4Srdíčka pečeme ve středně vyhřáté troubě 12-15 minut. Po upečení necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.