Srdíčka z marcipánu s pistáciemi

100 min.
Evropa

Ingredience

    • 200gramůMarcipánová hmota surová
    • 70gramůCukr moučkový
    • 100gramůPistácie
    • 4lžíceBrandy
    • 200gramůPoleva čokoládová
Počet porcí:
25

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
100 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
484 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky vložíme změklý marcipán, přidáme moučkový cukr a polovinu pistácií, kterou jsme nasekali na nadrobno. Zbytek jich ponecháme vcelku. Kuchyňským robotem s metlami nastavenými na nejnižší rychlost uhněteme.
  • 2
    Vál lehce posypeme moučkovým cukrem, z uhnětené marcipánové hmoty vyválíme 1 centimetr silný plát. Vykrajovátkem lehce namočeným v moučkovém cukru vykrajujeme srdíčka. Vykrájené tvary opatrně přikryjeme potravinářskou fólií a dáme do chladničky, kde je necháme hodinu chladnout.
  • 3
    Do hrnku na malé kousky nasekáme čokoládu a hrnek vložíme do větší nádoby s vodou. Ve vodní lázni necháme čokoládu rozpustit, rozmícháme ji do hladka. Pomocí párátka spojíme vždy dvě marcipánová srdíčka dohromady a obalujeme je v čokoládové polevě. Do ještě teplé polevy na srdíčkách vtlačíme pro ozdobu pistácie, nakonec cukrovinky necháme ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.