Srdíčka z marcipánu s pistáciemi
100 min.

Ingredience
- 200gramůMarcipánová hmota surová
- 70gramůCukr moučkový
- 100gramůPistácie
- 4lžíceBrandy
- 200gramůPoleva čokoládová
Počet porcí:
25Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
100 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
484 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Do misky vložíme změklý marcipán, přidáme moučkový cukr a polovinu pistácií, kterou jsme nasekali na nadrobno. Zbytek jich ponecháme vcelku. Kuchyňským robotem s metlami nastavenými na nejnižší rychlost uhněteme.
- 2Vál lehce posypeme moučkovým cukrem, z uhnětené marcipánové hmoty vyválíme 1 centimetr silný plát. Vykrajovátkem lehce namočeným v moučkovém cukru vykrajujeme srdíčka. Vykrájené tvary opatrně přikryjeme potravinářskou fólií a dáme do chladničky, kde je necháme hodinu chladnout.
- 3Do hrnku na malé kousky nasekáme čokoládu a hrnek vložíme do větší nádoby s vodou. Ve vodní lázni necháme čokoládu rozpustit, rozmícháme ji do hladka. Pomocí párátka spojíme vždy dvě marcipánová srdíčka dohromady a obalujeme je v čokoládové polevě. Do ještě teplé polevy na srdíčkách vtlačíme pro ozdobu pistácie, nakonec cukrovinky necháme ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.