Srstková omáčka
35 min.
Ingredience
- 200gramůAngrešt
- 1lžíceCukr moučkový
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3decilitryVývar zeleninový
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
23 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme přes síto 200 g zralých angreštů, odštípneme stopky a plody drobně posekáme. V misce angrešt promícháme s cukrem a citrónovou šťávou.
- 2V rendlíku rozehřejeme 1 lžíci másla, přidáme 1 lžíci cukru, mícháme a když se roztopí, cukr za stálého míchání poprášíme hladkou moukou a postupně budeme přilévat zeleninový vývar. Vaříme pomalu asi 5 minut, přimícháme sladkou smetanu a jakmile se začne vařit, přidáme angreš. Povaříme 3-5 minut.
- 3Omáčku přecedíme, hustou směs propasírujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.