Srstková omáčka

35 min.

Ingredience

    • 200gramůAngrešt
    • 1lžíceCukr moučkový
    • 1lžičkaCitronová šťáva
    • 1lžíceMáslo čerstvé
    • 1lžíceCukr krupice
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 3decilitryVývar zeleninový
    • 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
23 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme přes síto 200 g zralých angreštů, odštípneme stopky a plody drobně posekáme. V misce angrešt promícháme s cukrem a citrónovou šťávou.
  • 2
    V rendlíku rozehřejeme 1 lžíci másla, přidáme 1 lžíci cukru, mícháme a když se roztopí, cukr za stálého míchání poprášíme hladkou moukou a postupně budeme přilévat zeleninový vývar. Vaříme pomalu asi 5 minut, přimícháme sladkou smetanu a jakmile se začne vařit, přidáme angreš. Povaříme 3-5 minut.
  • 3
    Omáčku přecedíme, hustou směs propasírujeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.