Štafetky
60 min.
Ingredience
- 300gramůVaječný bílek slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůKokosová moučka
- Na krém
- 150gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 200gramůCukr krupice
- 250gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceKáva mletá
- 1litrMléko plnotučné
- Na polevu
- 220gramůČokoláda na vaření
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1325 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
64 g
Sacharidy
170 g
Vláknina
10 g
Cukr
103 g
Postup přípravy
- 1V míse vyšleháme do pěny bílky s cukrem, zabalíme do ní prosátou mouku a kokos. Směs rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 230 °C pečeme zhruba 12 minut. Po upečení z těsta stáhneme papír a těsto necháme vychladnout.
- 2V mezičase připravíme krém. V hrnci zahřejeme mléko s cukrem a zašlehaným pudinkovým práškem. Za stálého míchání přivedeme do varu a vaříme 5 minut. Krém mícháme do vychladnutí. Poté do krému zatřeme po částech máslo, dbáme, aby měl krém i máslo stejnou teplotu, aby se nám krém nesrazil. Na závěr vmícháme mletou kávu.
- 3Upečené těsto rozkrájíme na 4 stejné pruhy, které potřeme krémem, spojíme k sobě a potřeme krémem i po obvodu. Štafetky dáme vychladit, poté je nakrájíme na menší obdélníky a ozdobně namáčíme v čokoládové polevě, kterou jsme připravili rozpuštěním čokolády na vaření ve vodní lázni.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.