Štafetky

60 min.
Evropa

Ingredience

  • Na krém
    • 150gramůPudinkový prášek - vanilkový
    • 200gramůCukr krupice
    • 250gramůMáslo čerstvé
    • 1lžíceKáva mletá
    • 1litrMléko plnotučné
  • Na polevu
    • 220gramůČokoláda na vaření
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1325 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
64 g
Sacharidy
170 g
Vláknina
10 g
Cukr
103 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse vyšleháme do pěny bílky s cukrem, zabalíme do ní prosátou mouku a kokos. Směs rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 230 °C pečeme zhruba 12 minut. Po upečení z těsta stáhneme papír a těsto necháme vychladnout.
  • 2
    V mezičase připravíme krém. V hrnci zahřejeme mléko s cukrem a zašlehaným pudinkovým práškem. Za stálého míchání přivedeme do varu a vaříme 5 minut. Krém mícháme do vychladnutí. Poté do krému zatřeme po částech máslo, dbáme, aby měl krém i máslo stejnou teplotu, aby se nám krém nesrazil. Na závěr vmícháme mletou kávu.
  • 3
    Upečené těsto rozkrájíme na 4 stejné pruhy, které potřeme krémem, spojíme k sobě a potřeme krémem i po obvodu. Štafetky dáme vychladit, poté je nakrájíme na menší obdélníky a ozdobně namáčíme v čokoládové polevě, kterou jsme připravili rozpuštěním čokolády na vaření ve vodní lázni.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.