Staré koblihy

60 min.

Ingredience

      • 1kilogramMouka polohrubá
      • 2lžíceSádlo škvařené
      • 0,05decilitrRum
      • 1lžíceCitronová šťáva
      • 1lžícePomerančová kůra
      • 40gramůDroždí
      • 2lžíceCukr krupice
      • 0,7decilitrMléko polotučné
      • 2kusyVejce slepičí
      • 13gramůKypřicí prášek do pečiva
      • 20gramůCukr vanilka
      • 250gramůKompot meruňkový
      • 1litrOlej slunečnicový
      • 2lžíceCukr moučkový
    Počet porcí:
    14

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    949 kcal
    Bílkoviny
    10 g
    Tuky
    75 g
    Sacharidy
    63 g
    Vláknina
    3 g
    Cukr
    7 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      V hrníčku zahřejeme mléko, přidáme droždí, 1 lžíci cukru a necháme vzejít kvásek.
    • 2
      Do mísy vysypeme mouku, přidáme sádlo, rum, citronovou šťávu, nastrouhanou pomerančovou kůru, cukr, kypřicí prášek, vanilkový cukr, vejce, vylijeme kvásek a rukama vypracujeme těsto, které dáme na teplé místo vykynout na 20 minut.
    • 3
      Na moukou posypaný vál vybereme z mísy vykynuté těsto, rozválíme ho a skleničkou vykrajujeme kolečka o průměru 15 cm. Na každý kousek dáme 1/2 meruňky a koblihy pomoci prstů dobře uzavřeme. Skládáme je na vál, kde je necháme ještě 10 minut vykynout.
    • 4
      V hrnci na 1 l rozpáleného oleje koblihy pečeme z obou stran.
    • 5
      Upečené koblihy skládáme na talíř, smícháme moučku cukr s vanilkovým
    • 6
      a dobře posypeme každou koblihu.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.