Staré koblihy
60 min.
Ingredience
- 1kilogramMouka polohrubá
- 2lžíceSádlo škvařené
- 0,05decilitrRum
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžícePomerančová kůra
- 40gramůDroždí
- 2lžíceCukr krupice
- 0,7decilitrMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 250gramůKompot meruňkový
- 1litrOlej slunečnicový
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
14Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
949 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
75 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V hrníčku zahřejeme mléko, přidáme droždí, 1 lžíci cukru a necháme vzejít kvásek.
- 2Do mísy vysypeme mouku, přidáme sádlo, rum, citronovou šťávu, nastrouhanou pomerančovou kůru, cukr, kypřicí prášek, vanilkový cukr, vejce, vylijeme kvásek a rukama vypracujeme těsto, které dáme na teplé místo vykynout na 20 minut.
- 3Na moukou posypaný vál vybereme z mísy vykynuté těsto, rozválíme ho a skleničkou vykrajujeme kolečka o průměru 15 cm. Na každý kousek dáme 1/2 meruňky a koblihy pomoci prstů dobře uzavřeme. Skládáme je na vál, kde je necháme ještě 10 minut vykynout.
- 4V hrnci na 1 l rozpáleného oleje koblihy pečeme z obou stran.
- 5Upečené koblihy skládáme na talíř, smícháme moučku cukr s vanilkovým
- 6a dobře posypeme každou koblihu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.