Staročeská ovocná polévka
50 min.
Ingredience
- 100gramůŠvestky
- 400gramůJablka
- 1lžíceCukr krupice
- 1kusSkořice celá
- 1lžičkaSolamyl
- 40gramůPovidla švestková
- 0,5šálekVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
8 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Povidla zředíme trochou vody, přidáme očištěné, na kousky nakrájené ovoce, celou skořici a vaříme, až je ovoce měkké.
- 2Skořici vyjmeme a polévku podle chuti přisladíme.
- 3V 1 lžíci studené vody rozmícháme solamyl, vlijeme do polévky a krátce povaříme.
- 4Polévku podáváme teplou i studenou. Můžeme podávat s chlebem nebo vánočkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.