Staromódní - Old Fashioned
10 min.
Ingredience
- 0,5centilitrAngostura
- 500mililitrůWhisky
- 100mililitrůMinerální voda jemně perlivá
- 10kostekCukr kostkový
- 1kusPomeranč
Počet porcí:
10Postup přípravy
- 1Ve džbánu o objemu 1.5 l postříkáme kostky cukru angosturou (hořká žaludeční lihovina), zalijeme minerálkou, přidáme pár kapek whisky, lehce rozdrtíme a mícháme, aby se rozpustily kostky cukru. Po přilití poloviny zbývající whisky, přidání 10-15 kostek ledu opatrně promícháme. Dolijeme druhou polovinu whisky, přidáme hrst ledu a opět zamícháme.
- 2Takto připravený drink vlijeme do whiskových skleniček, do kterých jsme předem připravili proužek pomerančové kůry z biopomeranče a led.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.