Staroukrajinská medovina

35 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
112 kcal
Sacharidy
30 g
Vláknina
135 mg
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Med v hrnci smícháme s 1 litrem vody, uvedeme do varu, stáhneme z ohně a sebereme pěnu. V jiné nádobě smícháme 3 litry vody s hrstí chmelu, necháme vzkypět a odstavíme.
  • 2
    Obě tekutiny pak slijeme, necháme trochu vychladnout, přidáme rozdrobené droždí, karamel ze 2 lžic cukru a lžičky kardamomu, promícháme a zakryjeme plátnem. Nádobu uložíme na chladné místo s teplotou mepřesahující 10°C a nápoj necháme kvasit tak dlouho, až se na povrchu začne tvořit pěna.
  • 3
    Pěnu sebereme, nápoj přecedíme a podáváme. Můžeme jej také stočit do lahví a v chladničce po dobu až 2 týdnů uchovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.