Staroukrajinská medovina
35 min.
Ingredience
- 250gramůMed včelí
- 4litryVoda pitná
- 1hrstChmelové šištice
- 10gramůDroždí
- 1lžičkaKardamom
- 2lžíceCukr krupice
Počet porcí:
8Postup přípravy
- 1Med v hrnci smícháme s 1 litrem vody, uvedeme do varu, stáhneme z ohně a sebereme pěnu. V jiné nádobě smícháme 3 litry vody s hrstí chmelu, necháme vzkypět a odstavíme.
- 2Obě tekutiny pak slijeme, necháme trochu vychladnout, přidáme rozdrobené droždí, karamel ze 2 lžic cukru a lžičky kardamomu, promícháme a zakryjeme plátnem. Nádobu uložíme na chladné místo s teplotou mepřesahující 10°C a nápoj necháme kvasit tak dlouho, až se na povrchu začne tvořit pěna.
- 3Pěnu sebereme, nápoj přecedíme a podáváme. Můžeme jej také stočit do lahví a v chladničce po dobu až 2 týdnů uchovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.