Šťáva z čerstvého rybízu
30 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyRybíz červený
- 1kilogramCukr krystal
- 2gramyKyselina citrónová
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
151 g
Vláknina
8 g
Cukr
139 g
Postup přípravy
- 1Rybíz přebereme, otrháme ze stopek, propláchneme a propasírujeme. Odložíme na chladné místo a necháme stát 3 dny. Mezitím průběžně sbíráme pěnu utvořenou na povrchu.
- 2Poté necháme šťávu překapat přes plátno, přisypeme cukr, přivedeme k varu a za stálého míchání povaříme 5 minut. Nakonec přidáme kyselinu benzoovou a odstavíme.
- 3Šťávu rozlijeme do lahví, důkladně zavíčkujeme a uložíme na temném a chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.