Šťáva z čerstvého rybízu

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
151 g
Vláknina
8 g
Cukr
139 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybíz přebereme, otrháme ze stopek, propláchneme a propasírujeme. Odložíme na chladné místo a necháme stát 3 dny. Mezitím průběžně sbíráme pěnu utvořenou na povrchu.
  • 2
    Poté necháme šťávu překapat přes plátno, přisypeme cukr, přivedeme k varu a za stálého míchání povaříme 5 minut. Nakonec přidáme kyselinu benzoovou a odstavíme.
  • 3
    Šťávu rozlijeme do lahví, důkladně zavíčkujeme a uložíme na temném a chladném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.