Šťáva z čerstvých borůvek

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1253 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
322 g
Vláknina
12 g
Cukr
299 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky přebereme, očistíme, odstraníme stopky a na sítu důkladně propláchneme. Poté rozmačkáme, promícháme s cukrem a necháme cca 3 dny odstát na chladném místě. Mezitím občas zamícháme.
  • 2
    Na čistou nádobu připevníme plátno a necháme přes něj pomalu okapat odleželé borůvky. Šťávu přelijeme do hrnce, pomalu přivedeme k varu a povaříme cca 3 minuty. Mezitím z povrchu sbíráme pěnu. Nakonec přisypeme kyselinu citronovou a po jejím rozpuštění odstavíme.
  • 3
    Šťávu ještě horkou rozdělíme do vyhřátých lahví, zavíčkujeme a necháme vychladnout zabalené v dece. Odložíme na suché a temné místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.