Šťáva z čerstvých borůvek
35 min.
Ingredience
- 3kilogramyBorůvky
- 1,5kilogramyCukr krystal
- 15gramůKyselina citrónová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1253 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
322 g
Vláknina
12 g
Cukr
299 g
Postup přípravy
- 1Borůvky přebereme, očistíme, odstraníme stopky a na sítu důkladně propláchneme. Poté rozmačkáme, promícháme s cukrem a necháme cca 3 dny odstát na chladném místě. Mezitím občas zamícháme.
- 2Na čistou nádobu připevníme plátno a necháme přes něj pomalu okapat odleželé borůvky. Šťávu přelijeme do hrnce, pomalu přivedeme k varu a povaříme cca 3 minuty. Mezitím z povrchu sbíráme pěnu. Nakonec přisypeme kyselinu citronovou a po jejím rozpuštění odstavíme.
- 3Šťávu ještě horkou rozdělíme do vyhřátých lahví, zavíčkujeme a necháme vychladnout zabalené v dece. Odložíme na suché a temné místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.