Šťáva z čerstvých hrušek

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kilogramHrušky
    • 400gramůCukr krystal
    • 7decilitrůVoda pitná
    • 10gramůKyselina citrónová
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
5 g
Cukr
59 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře zralé hrušky důkladně omyjeme, odstraníme jadřince a umeleme na masovém mlýnku. Přilijeme 2dl vody, odložíme a při pokojové teplotě necháme kvasit cca 7dní. Poté přecedíme a necháme stát další 3-4 dny, dokud se neusadí kal.
  • 2
    Opatrně slijeme. Cukr s kyselinou citronovou rozmícháme ve zbylé vodě, svaříme a přidáme ke šťávě. Rozdělíme do lahví a zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 10 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na studeném a temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.