Šťáva z čerstvých malin

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
11 g
Cukr
57 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maliny přebereme, očistíme a rozmačkáme. Přidáme cukr, promícháme a na 3 dny odložíme na chladném místě, aby pustily šťávu. Pěnu i dřen z povrchu sebereme, šťávu nalijeme na plátno a necháme prokapat.
  • 2
    Rozdělíme ji do vyvařených lahví a důkladně zavíčkujeme. Plníme cca 4cm pod okraj. Lahve narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vyjmutí postavíme hrdlem dolů do košíku a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.