Šťavnatý jahodový koláč
60 min.
Ingredience
- 100gramůCukr moučkový
- 125mililitrůTuk rostlinný
- 430gramůCukr krupice
- 100gramůMáslo čerstvé
- 200gramůMouka polohrubá
- 1lžíceTuk Hera jedlý
- 1lžíceSolamyl
- 300gramůJahody zahradní
- 250mililitrůMléko - podmáslí
- 1kusVejce slepičí
- 450gramůMouka pšeničná hrubá
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
2 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Jahody nakrájíme a prosypeme je moučkovým cukrem a škrobem, aby pustily šťávu.
- 2200 g polohrubé a 200 g hrubé mouky smícháme s práškem do pečiva. V míse utřeme 180 g cukru krupice s vejcem, přisypeme promíchané mouky s práškem do pečiva, vlijeme podmáslí a olej a vše zpracujeme na měkké těsto.
- 3Plech vymastíme a vyložíme pečícím papírem. Těsto do něj rovnoměrně rozetřeme a pokryjeme jahodami.
- 4Předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia. Do mísy vysypeme 250 g hrubé mouky, 100 g studeného másla pokrájeného na kousky a 250 g krupicového cukru, vše důkladně propracujeme pomocí prstů na drobenku. Tou koláč rovnoměrně posypeme.
- 5Koláč pečeme 30 - 45 minut dokud drobenka nezezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.