Šťavnatý jahodový koláč

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
2 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jahody nakrájíme a prosypeme je moučkovým cukrem a škrobem, aby pustily šťávu.
  • 2
    200 g polohrubé a 200 g hrubé mouky smícháme s práškem do pečiva. V míse utřeme 180 g cukru krupice s vejcem, přisypeme promíchané mouky s práškem do pečiva, vlijeme podmáslí a olej a vše zpracujeme na měkké těsto.
  • 3
    Plech vymastíme a vyložíme pečícím papírem. Těsto do něj rovnoměrně rozetřeme a pokryjeme jahodami.
  • 4
    Předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia. Do mísy vysypeme 250 g hrubé mouky, 100 g studeného másla pokrájeného na kousky a 250 g krupicového cukru, vše důkladně propracujeme pomocí prstů na drobenku. Tou koláč rovnoměrně posypeme.
  • 5
    Koláč pečeme 30 - 45 minut dokud drobenka nezezlátne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.