Steak s hříbky v listovém těstě

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
42 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
648 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Hovězí plec omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na kostky. Maso obalíme v hladké mouce.
  • 2
    V kastrolu rozpálíme slunečnicový olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Vyjmeme a odložíme stranou.
  • 3
    V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou šalotku, na plátky nakrájené hříbky a 5 minut opékáme.
  • 4
    Přidáme maso, rajčatový protlak a 3 minuty podusíme. Přilijeme worcester, zeleninový vývar a přivedeme k varu.
  • 5
    Na pomoučněném vále rozválíme listové těsto, naplníme masovou směsí, okraje těsta potřeme vejcem a zabalíme. Těsto s masem vložíme na plech vyložený pečícím papírem, povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby.
  • 6
    Pečeme asi 25 minut. Po upečení necháme trochu zchladnout, nakrájíme na plátky a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.