Steak s hříbky v listovém těstě
70 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí plec
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 25gramůMáslo čerstvé
- 3kusyŠalotka
- 200gramůHříbky čerstvé
- 2lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 900mililitrůVývar zeleninový
- 400gramůListové těsto
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
42 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
648 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Hovězí plec omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na kostky. Maso obalíme v hladké mouce.
- 2V kastrolu rozpálíme slunečnicový olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Vyjmeme a odložíme stranou.
- 3V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou šalotku, na plátky nakrájené hříbky a 5 minut opékáme.
- 4Přidáme maso, rajčatový protlak a 3 minuty podusíme. Přilijeme worcester, zeleninový vývar a přivedeme k varu.
- 5Na pomoučněném vále rozválíme listové těsto, naplníme masovou směsí, okraje těsta potřeme vejcem a zabalíme. Těsto s masem vložíme na plech vyložený pečícím papírem, povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby.
- 6Pečeme asi 25 minut. Po upečení necháme trochu zchladnout, nakrájíme na plátky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.