Štědrovečerní medové ajbišové certle

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy si nastrouháme 1/2 hrnečku lískových oříšků a 1/2 hrnečku burských oříšků.
  • 2
    Do hrnce si dáme 1 hrnek (2 dl) medu a postavíme ho na plotnu a při mírné teplotě ho přivedeme k varu. Necháme ho vařit, až bublá a je cítit jako škvařené sádlo. Pak hrnec s medem odstavíme z plotny a zamícháme do něj nastrouhané ořechy. Promícháme a lžičkou, kterou vždy namočíme do studené vody, nabíráme ořechové hromádky a pokládáme je na pergamenový papír. Pak je dáme do chladné místo. Vychladlé a ztuhlé ajbišové certle odloupneme z papíru pomocí nože, dáme je na mísu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.