Štěpánská jablková bábovka
60 min.
Ingredience
- 3decilitryOlej stolní
- 400gramůMouka polohrubá
- 2lžíceKakao - prášek
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 5dekagramůOřechy vlašské
- 1špetkaCitronová kůra
- 200gramůCukr krupice
- 5dekagramůHrozinky
- 340gramůJablka
- 3kusyVejce slepičí
- 140gramůMouka pšeničná celozrnná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
36 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
4 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Cukr, žloutky a citronovou kůru vyšleháme do pěny.
- 2Přidáme olej, mouku s práškem do pečiva, strouhaná jablka, ořechy a rozinky.
- 3Nakonec vmícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh.
- 4Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné přidáme kakao.
- 5Formu vymažeme a po vrstvách vléváme světlé a tmavé těsto.
- 6Obě těsta promícháme a dáme péct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.