Štěpánská omeleta (minutka)

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
21 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
2 g
Cukr
55 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.
  • 2
    Žloutky s polovinou cukru vyšleháme dohusta a bílky za postupného přidávání zbylého cukru vyšleháme na pevný sníh.
  • 3
    Vyšlehané hmoty lehce promícháme a zvolna vmícháme prosátou mouku.
  • 4
    Potom hmotu rozetřeme do pánvičky máslem vymazané a moukou vysypané a ve vyhřáté troubě rychleji upečeme do zlatavé barvy.
  • 5
    Ještě horkou omeletu potřeme džemem, v polovině přeložíme, pocukrujeme a ozdobíme okapaným kompotovaným ovocem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.