Štěpánská omeleta (minutka)
25 min.
Ingredience
- 100gramůCukr moučkový
- 1200gramůVejce slepičí
- 350gramůCukr krupice
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMáslo čerstvé
- 200gramůDžem meruňkový
- 500gramůKompot meruňkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
21 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
2 g
Cukr
55 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.
- 2Žloutky s polovinou cukru vyšleháme dohusta a bílky za postupného přidávání zbylého cukru vyšleháme na pevný sníh.
- 3Vyšlehané hmoty lehce promícháme a zvolna vmícháme prosátou mouku.
- 4Potom hmotu rozetřeme do pánvičky máslem vymazané a moukou vysypané a ve vyhřáté troubě rychleji upečeme do zlatavé barvy.
- 5Ještě horkou omeletu potřeme džemem, v polovině přeložíme, pocukrujeme a ozdobíme okapaným kompotovaným ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.