Štěrbák smažený
30 min.
Ingredience
- 400gramůŠtěrbák zahradní
- 40gramůMáslo čerstvé
- 120mililitrůOmáčka francouzská
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
27 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Štěrbák rozčtvrtíme, lehce posypeme moukou a vložíme na pánev s rozehřátým máslem. Obracíme a smažíme ze všech stran. Štěrbák můžeme předem chvilku povařit, ale nemusíme. Usmažený štěrbák musí být křupavý, podáváme ho jako pochoutku s pikantní omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.