Štěrbák smažený

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 400gramůŠtěrbák zahradní
    • 40gramůMáslo čerstvé
    • 120mililitrůOmáčka francouzská
    • 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
27 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Štěrbák rozčtvrtíme, lehce posypeme moukou a vložíme na pánev s rozehřátým máslem. Obracíme a smažíme ze všech stran. Štěrbák můžeme předem chvilku povařit, ale nemusíme. Usmažený štěrbák musí být křupavý, podáváme ho jako pochoutku s pikantní omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.