Štěrbák zapečený se sýrem
30 min.
Ingredience
- 400gramůŠtěrbák zahradní
- 200mililitrůBešamel
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
23 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Štěrbák omyjeme a pokrájíme nahrubo. Pekáček vymažeme máslem, na dno nalijeme slabou vrstvu bešamelu, posypeme strouhaným sýrem, na to nasypeme štěrbák, zalijeme zbytkem bešamelu, zasypeme zbylým sýrem a pokapeme máslem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut.
- 2Podáváme jako teplý předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.