Štěrbákovo- sýrové topinky
40 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 4kusyŠtěrbák zahradní
- 2lžíceMed včelí
- 125mililitrůMléko plnotučné
- 3gramyTymián čerstvý
- 2gramySůl mořská
- 175gramůSýr Niva (Rokfór)
- 4krajíceChléb celozrnný pšeničný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
12 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
20 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1V pánvi na másle orestujeme 4 omyté, podélně na pruhy nakrájené štěrbáky. Po 3 minutách je polijeme medem, mlékem, posypeme čerstvým tymiánem, fleur de sel (nebo hrubou mořskou solí), ztlumíme oheň a dusíme doměkka 30 minut.
- 2Během dušení připravíme topinky - krajíce chleba nasucho opečeme. Topinky potřeme změklým plísňovým sýrem.
- 3Štěrbák servírujeme teplý s připravenými topinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.