Sterilizované lečo
55 min.
Ingredience
- 2kilogramyPaprika červená
- 2kilogramyRajčata
- 3litryVoda pitná
- 600gramůCibule
- 200gramůSádlo syrové
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
151 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme vodu k varu a spaříme ní rajčata. Potom je opláchneme studenou vodou a oloupeme. Oloupaná rajčata nakrájíme na tenké proužky. Papriky zbavíme jadřinců, odstraníme bílou dužinu a nakrájíme na tenké plátky.
- 2Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Vložíme ji do pánve s rozpálenými 100 g sádla. Cibuli za stálého míchání dusíme 8-10 minut. Do pánve k cibuli přisypeme nakrájená rajčata a papriku. Všechnu zeleninu dusíme dalších 10 minut. Před dokončením dušení do pánve k zelenině vložíme zbylé sádlo a rozpustíme ho.
- 3Teplou zeleninovou směsi naplníme skleničky, které ihned zavíčkujeme.
- 4Sklenice naskládáme do hrnce a sterilizujeme je při 80 stupňové teplotě 15 minut. potom je vyndáme, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.