Sterilovaná svíčková

140 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kilogramHovězí svíčková
    • 50gramůSlanina vepřová
    • 50gramůSádlo škvařené
    • 80gramůCibule
    • 500mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
12 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
227 mg
Cukr
565 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z masa odstraníme blány, důkladně omyjeme, prošpikujeme nakrájenou slaninou, posypeme solí a pepřem. Cibuli očistíme, pokrájíme na kolečka a necháme zpěnit na rozpáleném sádle. Do základu vložíme maso a v rozehřáté troubě upečeme do poloměkka.
  • 2
    Během pečení průběžně podléváme vývarem. Poté maso nakrájíme na kousky nebo plátky a rozdělíme do sklenic. Šťávu scedíme, zaprášíme moukou, dobře provaříme a rozlijeme k masu.
  • 3
    Sklenice ihned zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.