Sterilovaná vepřová krkovice
150 min.
Ingredience
- 1200gramůVepřová krkovička
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín celý
- 60gramůVepřové sádlo škvařené
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
64 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
184 mg
Cukr
39 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou krkovičku vykostíme (kosti uchováme) a nakrájíme na kusy o hmotnosti asi 1,5 kg. Osolíme, posypeme kmínem, podlijeme trochou vody a dáme do vyhřáté trouby péct. Během pečení maso podléváme vodou a přeléváme výpekem
- 2Téměř upečené maso nakrájíme na stejnoměrné díly, které vkládáme do sklenic nebo do konzerv.
- 3Do vypečené šťávy dáme vysmahnout drobně nasekané kosti, dochutíme kmínem, přidáme vepřové sádlo a za stálého míchání necháme kosti vypéct. Pokud je šťáva příliš hustá a tmavá, přidáme trochu vody
- 4Povařenou šťávu přecedíme přes hustý cedník a maso ve sklenicích výpekem zalijeme tak, aby bylo úplně ponořené.
- 5Dobře uzavřené sklenice nebo konzervy sterilujeme při teplotě do 100 °C cca 40-45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.