Stočené mandlové pečivo
26 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 125gramůCukr krupice
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůMáslo čerstvé
- 25gramůMandle plátky
- 0,5lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
189 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme bílky s cukrem na pevný sníh. Zlehka vmícháme hladkou mouku, vanilkovou tresť a prochladlé, rozpuštěné máslo.
- 2Na plech vyložený pečicím papírem rozetřeme lžící těsto na nízké oválky. Posypeme je plátky mandlí.
- 3Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 6 minut. Ihned po upečení oválky uvolníme nožem a ještě horké stočíme kolem vařečky. Necháme vychladnout na mřížce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.