Stočené mandlové pečivo

26 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
189 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse ušleháme bílky s cukrem na pevný sníh. Zlehka vmícháme hladkou mouku, vanilkovou tresť a prochladlé, rozpuštěné máslo.
  • 2
    Na plech vyložený pečicím papírem rozetřeme lžící těsto na nízké oválky. Posypeme je plátky mandlí.
  • 3
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 6 minut. Ihned po upečení oválky uvolníme nožem a ještě horké stočíme kolem vařečky. Necháme vychladnout na mřížce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.