Štrúdl z listového těsta
40 min.
Ingredience
- 1kilogramJablka
- 2lžičkySkořice mletá
- 2lžíceCukr krupice
- 1hrstRozinky
- 1hrstOřechy vlašské
- 1hrstStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůListové těsto
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Listové těsto rozdělíme na dva díly a každý rozválíme na tenký plát.
- 2Pláty těsta posypeme strouhankou a poklademe oloupanými, nastrouhanými jablky smíchanými s rozinkami a nasekanými ořechy. Pocukrujeme a posypeme skořicí.
- 3Těsto zavineme a každý závin na povrchu potřeme rozšlehaným vejcem.
- 4Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 20 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 2. 9. 2015
Jablečný štrúdl z listového těsta
Klasický, vynikající recept na jablečný štrůdl. Recept jsem vyzkoušela a je velice jednoduchý. Ještě bych podotkla, že jsem nastrouhaná jablka vymačkala před pokladením na listové těsto, abych je zbavila nadbytečné šťávy. Dobrou chuť přeji všem