Štrúdl z listového těsta

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listové těsto rozdělíme na dva díly a každý rozválíme na tenký plát.
  • 2
    Pláty těsta posypeme strouhankou a poklademe oloupanými, nastrouhanými jablky smíchanými s rozinkami a nasekanými ořechy. Pocukrujeme a posypeme skořicí.
  • 3
    Těsto zavineme a každý závin na povrchu potřeme rozšlehaným vejcem.
  • 4
    Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 20 minut dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 2. 9. 2015
Jablečný štrúdl z listového těsta
Klasický, vynikající recept na jablečný štrůdl. Recept jsem vyzkoušela a je velice jednoduchý. Ještě bych podotkla, že jsem nastrouhaná jablka vymačkala před pokladením na listové těsto, abych je zbavila nadbytečné šťávy. Dobrou chuť přeji všem