Studená borůvková polévka
20 min.
Ingredience
- 300mililitrůVoda pitná
- 700mililitrůVíno červené
- 100gramůCukr krupice
- 1lžíceLikér borůvkový
- 250gramůBorůvky
- 30gramůSolamyl
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Vodu se třemi plátky citronu přivedeme k varu.
- 2Stranou si rozmícháme škrobovou moučku ve 2 lžících vody, vmícháme do citronové vody, znovu necháme projít varem a odstraníme plátky citronu.
- 3Poté vmícháme červené víno, omyté, okapané borůvky a cukr. Prohřejeme, ale již nevaříme.
- 4Na závěr přidáme borůvkový likér podle chuti, polévku necháme vychladit a podáváme studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.