Studená borůvková polévka

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 300mililitrůVoda pitná
    • 700mililitrůVíno červené
    • 100gramůCukr krupice
    • 1lžíceLikér borůvkový
    • 250gramůBorůvky
    • 30gramůSolamyl
    • 1kusCitrony
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodu se třemi plátky citronu přivedeme k varu.
  • 2
    Stranou si rozmícháme škrobovou moučku ve 2 lžících vody, vmícháme do citronové vody, znovu necháme projít varem a odstraníme plátky citronu.
  • 3
    Poté vmícháme červené víno, omyté, okapané borůvky a cukr. Prohřejeme, ale již nevaříme.
  • 4
    Na závěr přidáme borůvkový likér podle chuti, polévku necháme vychladit a podáváme studenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.