Studená jablečná polévka

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou a krátce povaříme. Prochladlou jíšku vlijeme do mixéru a mixujeme za postupného přidávání jablek.
  • 3
    Polévku ochutíme špetkou cukru a citronovou šťávou a nastrouhanou kůrou.
  • 4
    Pokrm podáváme vychlazený, zejména v létě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.