Studená jablečná polévka
30 min.
Ingredience
- 1špetkaCukr krupice
- 1kusCitrony
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
- 400gramůJablka
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou a krátce povaříme. Prochladlou jíšku vlijeme do mixéru a mixujeme za postupného přidávání jablek.
- 3Polévku ochutíme špetkou cukru a citronovou šťávou a nastrouhanou kůrou.
- 4Pokrm podáváme vychlazený, zejména v létě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.