Studená jahodová polévka s jogurtem
20 min.
Ingredience
- 500gramůJahody zahradní
- 3lžíceCukr krupice
- 200mililitrůJogurt bílý
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Omyté jahody nakrájíme na kousky, dáme do misky, prosypeme cukrem a necháme asi 1 hodinu proležet v chladu.
- 2Část jahod rozmixujeme s jogurtem a smetanou, vychladíme a přimícháme zbylé nakrájené jahody.
- 3Polévku rozdělíme do 4 skleněných misek a můžeme ji ještě ozdobit čerstvými jahodami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.