Studená jahodová polévka se smetanou
33 min.
Ingredience
- 500gramůJahody zahradní
- 250gramůCukr krupice
- 0,5litrVoda pitná
- 250mililitrůVíno červené
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
7 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Zralé zahradní jahody dobře opereme a necháme chvíli na sítu oschnout. Červené přírodní víno svaříme a necháme vychladnout.
- 2Z jahod odstraníme stopky, nakrájíme je nadrobno a nakonec je prolisujeme. Přidáme cukr, vodu, svařené červené víno, důkladně promícháme a dáme do lednice. Před podáváním do dobře vychlazené ovocné polévky vmícháme smetanu. Servírujeme v šálcích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.