Studená jahodová polévka se smetanou

33 min.
Evropa

Ingredience

    • 500gramůJahody zahradní
    • 250gramůCukr krupice
    • 0,5litrVoda pitná
    • 250mililitrůVíno červené
    • 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
7 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé zahradní jahody dobře opereme a necháme chvíli na sítu oschnout. Červené přírodní víno svaříme a necháme vychladnout.
  • 2
    Z jahod odstraníme stopky, nakrájíme je nadrobno a nakonec je prolisujeme. Přidáme cukr, vodu, svařené červené víno, důkladně promícháme a dáme do lednice. Před podáváním do dobře vychlazené ovocné polévky vmícháme smetanu. Servírujeme v šálcích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.