Studená meruňková polévka
40 min.
Ingredience
- 400gramůMeruňky
- 220gramůCukr krupice
- 330mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůSmetana čerstvá ke šlehání
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
1 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Dobře uzrálé meruňky umyjeme, odpeckujeme a nakrájíme nadrobno. Dáme do hrnce, přilijeme vodu a suché bílé víno, přisypeme cukr a za stálého míchání meruňky zcela rozvaříme, pak prolisujeme a dáme vychladit.
- 2Podáváme v šálcích ozdobené lžičkou šlehačky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.