Studená meruňková polévka

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 400gramůMeruňky
    • 220gramůCukr krupice
    • 330mililitrůVoda pitná
    • 250mililitrůVíno bílé
    • 100mililitrůSmetana čerstvá ke šlehání
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
1 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře uzrálé meruňky umyjeme, odpeckujeme a nakrájíme nadrobno. Dáme do hrnce, přilijeme vodu a suché bílé víno, přisypeme cukr a za stálého míchání meruňky zcela rozvaříme, pak prolisujeme a dáme vychladit.
  • 2
    Podáváme v šálcích ozdobené lžičkou šlehačky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.