Studená mousse au chocolat
25 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceKáva Espresso
- 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 150gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
40 g
Sacharidy
21 g
Cukr
196 mg
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Rozmícháme dohladka, necháme vychladnout.
- 2Na mírném ohni rozpustíme máslo. Vejce rozklepneme, oddělíme bílek a žloutek. Všechny žloutky v kovové míse našleháme s espresem do pěny. Dál šleháme ve vodní lázni do hustého krému. Za stálého míchání přidáváme postupně máslo, nakonec vmícháme rozpuštěnou čokoládu. Bílek a smetanu odděleně ušleháme do tuha a přimícháme do krému. Pěnu rozdělíme do šálků, necháme vychladit 2-3 hodiny v lednici a studenou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.